تفاوت عربیکا و روبوستا
قهوه عربیکا
عربیکا بیش از 60 درصد از تولید قهوه در جهان را امروز تشکیل می دهد. اسیدیته و ترکیبات طعمی پیچیده آن به این معنی است که تنوع بیشتری در طعم آن وجود دارد. به طور کلی شیرین تر است و دارای تناژهایی از میوه ها، گل ها، شکلات و آجیل است. به طور کلی، گران تر از روبوستا است. این به این دلیل است که بسیار ظریفتر است و برای رشد به نیازهای کشت خاص تری مانند آب و هوا و ارتفاع نیاز دارد. دانه های قهوه از گونه عربیکا عموماً بیضی شکل، دارای چین وسط مشخص و بزرگتر از دانه های روبوستا هستند.
قهوه روبوستا
قهوه روبوستا 25 درصد از تولید قهوه جهان را تشکیل می دهد و بیشتر در ویتنام، غرب آفریقا، اندونزی و سایر بخش های جنوب شرق آسیا کشت می شود. روبوستا نسبت به قهوه عربیکا میزان اسیدیته کمتری دارد، به این معنی که طعم شیرینی آن به طور کلی کمتر است. روبوستا به دلیل اسیدیته و ترکیبات طعمی ساده تر، می تواند رنگ های چوب یا لاستیک سوخته تولید کند. مراقبت از درخت قهوه روبوستا بسیار سادهتر است و در برابر آب و هوا و بیماریهای نامطلوب مقاومتر است، که دلیل اصلی ارزانتر بودن آن نسبت به عربیکا است. یک چیز دیگر، روبوستا برای افراد معتاد به کافئین خوب است، زیرا به طور کلی حدود 25٪ کافئین بیشتری دارد. دانههای قهوه از گونه روبوستا عموماً کوچکتر و دایرهایتر از دانههای عربیکا هستند، همچنین معمولاً کم رنگتر هستند و چین وسط آن کمتر مشخص است.
بررسی از نظرشاخص های اصلی تفاوت عربیکا و روبوستا
طعم
روبوستا: قهوه روبوستا دارای طعمی تلخ و شبیه بلغور جو دوسر، با طعم پس از بادام زمینی و گاهی طعم شکلات تلخ است. در مقایسه با عربیکا اسیدیته کمتری دارد، به این معنی که طعم تندتر و خاکیتری دارد و باعث میشود کمتر مورد توجه قرار گیرد. روبوستا به طور گسترده ای برای تهیه اسپرسو یا سایر رست های تیره استفاده می شود. همچنین معمولاً برای تهیه اسپرسو فوری استفاده می شود.
عربیکا: قهوه عربیکا طیف طعمی گسترده تری دارد، از نرم و شیرین تا ترش، اما بیشتر آنها بوی و طعمی شبیه میوه دارند. همچنین اسیدیته بالاتری دارد که طعمی جذاب شبیه شراب به عربیکا می دهد. عربیکا “به طور گسترده ای از نظر پیچیدگی طعم، شیرینی، تعادل و اسیدیته نسبت به روبوستا برتر در نظر گرفته می شود.طعم از مهم ترین و واضح ترین تفاوت عربیکا و روبوستا است.
روبوستا: روبوستا درصد بیشتری کافئین در هر دانه دارد (حدود 2.2 تا 2.7 درصد).
عربیکا: عربیکا درصد کمتری کافئین در هر دانه دارد (حدود 1.2 تا 1.5 درصد). یک فنجان قهوه روبوستا کافئین بیشتری نسبت به یک فنجان قهوه عربیکا دارد.
قند و چربی
قهوه روبوستا در مقایسه با عربیکا قند یا چربی طبیعی زیادی ندارد.
اما قهوه عربیکا بیش از نیمی از محتوای لیپید و قند دارد.
قیمت
روبوستا: تولید روبوستا بسیار ساده تر و ارزان تر است، بنابراین از قهوه عربیکا ارزان تر است.
کشت
روبوستا:
یکی از نکات مهم در مورد گیاه قهوه روبوستا این است که بسیار مقاوم است. در ارتفاعات کم رشد می کند و در برابر آفات و بیماری ها مقاوم است. دلیل اینکه تا حدودی به دلیل محتوای بالای کافئین در هر دانه است - آفات از طعم تلخ کافئین بیزارند و خواص میکروبی آن به خوبی در دفاع از بیماری ها مفید است
عربیکا:
گیاهان قهوه عربیکا شکننده هستند و به مواد مغذی زیادی نیاز دارند. این گیاه باید در ارتفاعات بالا در آب و هوای سرد و نیمه گرمسیری با رطوبت زیاد، خاک متراکم مواد مغذی و تعادل سایه و آفتاب رشد کند. به دلیل شکنندگی، گیاهان قهوه عربیکا در برابر آفات، درجه حرارت سرد یا مدیریت ضعیف حساس هستند.در مجموع کشت،یکی ازمهمتریت تفاوت عربیکا و روبوستا است.
به نظر می رسد اکثر مردم عربیکا را به روبوستا ترجیح می دهند زیرا طعم بهتری دارد. عربیکا نرم تر و شیرین تر است در حالی که روبوستا به خاطر طعم تلخ پر آوازه است.
اگر طعمهای شیرین و میوهای را دوست دارید، به احتمال زیاد از عربیکا و اگر طعمهای خاکی و تلخ را دوست دارید، به احتمال زیاد از روبوستا لذت خواهید برد. برای قهوه عربیکا، ما قهوه اتیوپی سیدامو با پس مزه آلو ،زغال اخته و ...را پیشنهاد می دهیم.
اتیوپی
- قهوه ترکیبی 80% روبوستا 320,000 تومان – 640,000 تومان