اصلاعات عمومی قهوه

دلیل سوزش معده بعد قهوه چیست؟

سوزش معده بعد قهوه

دلایل اصلی سوزش معده بعد قهوه چیست؟

سوزش معده

بسیاری از ما در مقطعی از زندگی خود احساس سوزش سر دل کرده ایم. این احساس سوزش در قفسه سینه است  ، سوزش سر دل معمولاً به قلب یا هر نوع بیماری قلبی مربوط نمی شود. این در واقع یک مشکل مربوط به سیستم گوارش فوقانی (GI) است.

علائم سوزش سر دل

برخی از علائم سوزش سر دل عبارتند از احساس گرما یا سوزش در ناحیه بالای قفسه سینه که اغلب با سطوح مختلف درد همراه است، برگشت غذا و اسید معده و طعم تند و ترش در پشت دهان. در برخی موارد، فردی که از دل درد رنج می‌برد، سرفه‌های آزادانه نیز خواهد داشت. برای درک عمیق تر از سوزش سر دل، این یک مقاله  برای شما عالی است.

علل سوزش سر دل

علت اصلی سوزش سر دل فرآیندی به نام “ریفلاکس اسید” است که با نام فنی تر آن “ریفلاکس معده به مری” (به اختصار GER) نیز شناخته می شود. رفلاکس اسید فرآیندی است که در آن غذا و اسید معده از معده برگشته و از طریق مری، لوله ای که دهان را به معده متصل می کند، خارج می شود. رفلاکس اسید معمولاً به دلیل وجود یک سری ماهیچه هایی به شکل حلقه ای که انتهای تحتانی مری (اسفنکتر تحتانی مری) را احاطه کرده اند، اجتناب می شود و اطراف مری منقبض و سفت می شود تا آن را محکم ببندد و از رسیدن اسیدهای معده به دهان جلوگیری می کند. گلو (تصویر زیر را ببینید). با این حال، زمانی که چیزی باعث شل شدن آن ماهیچه‌ها می‌شود، یا وقتی فشار زیادی در داخل معده وجود دارد، مری را به اندازه کافی خوب نمی‌بندد. این مهر و موم ضعیف به محتویات معده اجازه می دهد تا به سمت دهان بالا برود.

این شایع ترین علت سوزش سر دل است، اگرچه یکی دیگر از علل کمتر شایع داشتن دریچه فلپ غیر طبیعی معده ازوفاژیال است . دریچه فلپ معده برای اطمینان از جریان یک طرفه ترافیک بین مری و معده طراحی شده است، اگرچه افرادی که دریچه غیرطبیعی یا ناکارآمد دارند این مجموعه کنترل و تعادل را ندارند. در نتیجه اسید معده می تواند به مری و گلو برگشته و باعث سوزش سر دل شود.

سوزش معده بعد قهوه

اسیدهای موجود در معده

همانطور که از نام آن پیداست، اسید معده بسیار اسیدی است. در مقیاس pH، 7 خنثی (آب)، زیر 7 اسیدی و بالای 7 بازی/قلیایی است. اسید معده دارای pH فوق العاده پایین 1 است که آن را به طور قابل توجهی اسیدی تر از سایر مواد مانند سرکه می کند. برای در نظر گرفتن این موضوع، pH 1 به معنای غلظت پروتون ها (چیزهایی که اسیدها را می سوزانند) 1 میلیون برابر بیشتر از غلظت آب است. چنین اسیدیته فوق‌العاده بالایی، در کنار گروهی از آنزیم‌های تخریب‌کننده موجود در سایر شیره‌های معده، یکی از دلایل اصلی عملکرد معده در تجزیه غذا است. دیگر چگونه می تواند کل یک غذای گوشت گاو را در کمتر از یک ساعت تجزیه کند؟

یک سوال واضح در اینجا مطرح می شود: چرا معده از اثرات محتویات خود رنج نمی برد؟ پاسخ ساده است: سطح داخلی معده با نوع خاصی از سلول ها پوشانده شده است که از آن در برابر اسیدها و آنزیم هایی که غذای ما را تجزیه می کنند محافظت می کند. مشکل اصلی رفلاکس اسید این است که مری برای مقاومت در برابر این نوع حملات طراحی نشده است، بنابراین وقتی اسید معده از آن عبور می کند، تحریک می شود و حتی ممکن است فرسایش یابد ، که علت اصلی دردی است که ما احساس می کنیم. اگر فردی به طور مکرر سوزش سر دل را تجربه می کند، ممکن است شواهدی از یک بیماری جدی تری به نام بیماری ریفلاکس معده به مری یا GERD باشد.

سوزش سر دل روزانه میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. این یک عارضه بسیار شایع است که بعد از غذا، به ویژه پس از خوردن انواع خاصی از غذاها یا نوشیدن انواع خاصی از نوشیدنی ها، بیشتر دیده می شود. تعدادی از عوامل خطر مرتبط با سوزش سر دل ناشی از رفلاکس اسید وجود دارد. از جمله این عوامل خطر عبارتند از:

  • فشار
  • چاقی
  • مصرف الکل
  • سیگار کشیدن
  • بارداری
  • خوردن یک وعده غذایی پرچرب
  • دراز کشیدن  (مخصوصاً در سمت راست) مدت کوتاهی پس از صرف غذا
  • برخی غذاها و نوشیدنی ها

یکی از رایج ترین نوشیدنی های مرتبط با سوزش سر دل قهوه است. با این گفته، تحقیقات فعلی کاملاً متناقض است. بسیاری از گزارش ها به ارتباط قابل توجهی بین قهوه و سوزش سر دل اشاره می کنند، در حالی که برخی دیگر به هیچ ارتباطی اشاره نمی کنند.

سوزش معده بعد قهوه

سوزش معده بعد قهوه چیست؟

دلیل اصلی ارتباط نزدیک قهوه با سوزش سر دل این است که بسیاری از بیماران مدت کوتاهی پس از نوشیدن قهوه از رفلاکس اسید و سوزش معده شکایت کرده‌اند. مطالعات زیادی سعی کرده اند اعتبار این رابطه را مشخص کنند، اما همانطور که لحظاتی پیش گفتیم، داده ها بسیار متناقض هستند.

این مقاله مروری از سال 1999 مقالات گزارش شده مربوط به مصرف قهوه با عملکرد دستگاه گوارش را خلاصه می کند و پیشنهاد می کند که قهوه در واقع رفلکس معده به مری (معروف به ریفلاکس اسید، علت اصلی سوزش سر دل) را تقویت می کند. همچنین بیان می‌کند که قهوه تنها 4 دقیقه پس از مصرف، فعالیت حرکتی روده بزرگ را تحریک می‌کند، به همین دلیل است که بسیاری از افراد باید مدت کوتاهی پس از نوشیدن یک فنجان جو داغ به دستشویی بروند (همانطور که بسیاری می‌گویند: قهوه باعث این امر می‌شود!).

با این حال، این مقاله در سال 2013 نتایج یک مطالعه در مقیاس بزرگ را ارائه می‌کند که هدف آن تعیین اینکه آیا واقعاً رابطه‌ای بین مصرف قهوه و چهار اختلال عمده دستگاه گوارش فوقانی، از جمله سوزش سر دل وجود دارد (در آن مقاله، ازوفاژیت رفلاکس نامیده می‌شود) وجود دارد یا خیر. . بیش از 8000 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند و نتیجه این بود که مصرف قهوه ارتباط قابل توجهی با شروع رفلاکس اسید یا سوزش سر دل ندارد.

این موضوع خیلی چیزها را روشن نمی کند، اما به ما پایه خوبی برای کار می دهد. با این اوصاف، اگر فکر می‌کنید قهوه باعث سوزش معده شما می‌شود، به شدت توصیه می‌کنیم همه چیزهایی را که می‌خورید و می‌نوشید یادداشت کنید تا بتوانید در مورد شروع آن دقیق‌تر باشید. اگر هنوز فکر می‌کنید این قهوه است، در اینجا دلایلی وجود دارد که ممکن است حق با شما باشد.

چرا قهوه باعث دل درد می شود؟

دلیل شماره 1: اسید معده بیشتر

این مقاله نشان می دهد که کافئین موجود در قهوه باعث تحریک و افزایش ترشح پروتون سلول های معده (سلول هایی در معده می شود که اسید معده تولید یا ترشح می کنند). این بدان معناست که وقتی قهوه می نوشید، محتوای کافئین آن باعث می شود معده شما بیش از حد معمول اسید معده تولید کند که ممکن است یکی از دلایل سوزش معده قهوه باشد. راه حل : یک قهوه سالم مانند قهوه دیکف که نسبت به قهوه معمولی کافئین کمتری دارد.

دلیل شماره 2: تخلیه معده زمان بیشتری می برد

مطالعات دیگر نشان داده‌اند که نوشیدن قهوه باعث می‌شود معده شما زمان بیشتری را برای خالی کردن زمان بگذارد. وقتی معده برای مدت طولانی پر از غذا و اسید معده است، احتمال بیشتری وجود دارد که آن اسید راه خود را به سمت مری باز کند و باعث سوزش معده قهوه شود.

دلیل شماره 3: اسفنکتر ضعیف شده است

این مقاله رابطه‌ای بین قهوه و نیرویی را نشان می‌دهد که اسفنکتر معده به مری مثل یک پلیس راهنمایی و رانندگی که ترافیک یک طرفه از مری به معده را تضمین می‌کند، نه برعکس  را نشان می‌دهد. محققان به این نتیجه رسیدند که پس از نوشیدن قهوه، اسفنکترها با شدت کمتری بسته می‌شوند و احتمال رفلکس اسید و سوزش معده قهوه را افزایش می‌دهند.

دلیل شماره 4:  قهوه بسیار اسیدی 

با این حال مقاله دیگری نشان می دهد که سوزش معده قهوه به دلیل اسیدیته قهوه ایجاد می شود. قهوه به طور طبیعی اسیدی است (مگر اینکه قهوه ای کم اسید بنوشید )، و بارها ثابت شده است که نوشیدنی های اسیدی معده را تحریک می کنند و باعث تولید بیشتر اسید معده می شوند که به نوبه خود خطر سوزش سر دل را افزایش می دهد.

اینها فقط چهار دلیل برای ارتباط قهوه با سوزش سر دل هستند، اما هیچکدام راه حل عالی ارائه نمی دهند. آیا باید به سادگی نوشیدن قهوه را کنار بگذاریم؟

و جواب رستری سان کافی خیر است با ما همراه باشید تا در مقاله ای دیگر این مشکل را به کلی حل کرده و با هم پشت سر بگذاریم.

 

سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه 

سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه

سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه 

سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه سوزش معده بعد قهوه 

2 thoughts on “دلیل سوزش معده بعد قهوه چیست؟

  1. کاربر میهمان گفت:

    عالی هستید ممنونم قهوه مون رسید موفق و موید باشید خیلی کارتون عالیه

  2. سام گفت:

    عالی هستیددددد بینظیره کارتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *