قهوه تخصصی کوپی لواک چیست؟
اگر وارد دنیای قهوه تخصصی شده باشید یا به دنبال عجیب ترین یا گران ترین قهوه ها رفته باشید، بدون شک نام قهوه معروف Kopi Luwak را شنیده اید.بسیاری از مردم بر این باورند که این قهوه تخصصی یکی از معتبرترین قهوه های موجود در جهان است. در ایالات متحده، یک فنجان کوپی لوواک می تواند تا 80 دلار فروخته شود.
حتما دوست دارید یکبار این قهوه تخصصی را امتحان کنید ام در واقعیت قهوه های بهتری با امتیاز کاپینگ بالای 90 در قهوه تخصصی وجود دارد.قهوه Kopi Luwak یک خبر بد برای Civets است، سیوت یک نوع پستاندار شبیه گربه است ، نحوه برخورد با حیوانات اغلب تصویری تلخ را ترسیم می کند.
این حیوان کوچک به نام نخل آسیایی یا سیوت ها رسیده ترین گیلاس قهوه را می خورند لایه اگزوکارپ را هضم کرده ودانه ای قهوه را بعد از تخمیر دفع کرده و کشاورزان ان را جمع میکنند.این موجودات کوچک بومی کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند اندونزی، فیلیپین و ویتنام هستند.
شبها، این حیوانات گربهمانند در جنگلها پرسه میزنند و از حس بویایی قوی و بینایی قوی خود برای جستجو و خوردن فقط رسیدهترین گیلاسهای قهوه استفاده میکنند.Civet وحشی میوه توت قهوه را به طور کامل هضم می کند و دانه ها در مدفوع آنها دفع می شود و سپس جمع آوری، تمیز و برشته می شود.
کلمه Kopi از زبان اندونزیایی باهاسا به معنای قهوه گرفته شده است و Luwak نام اندونزیایی Palm Civet است.اگرچه ممکن است مشمئز کننده به نظر برسد، اما دانه های قهوه نیمه هضم شده برای نوشیدن کاملا بی خطر هستند. پس از جمعآوری، لایههای بیرونی دانههای قهوه برداشته، پردازش میشوند و دانههای قهوه باقیمانده قبل از برشته شدن و بستهبندی کاملاً تمیز میشوند.
ریشههای پیدایش Kopi Luwak را میتوان به دهه 1700، زمانی که هلندیها شروع به راهاندازی مزارع قهوه در سوماترا و دیگر مکانهای اصلی رشد در اندونزی کردند، جستجو کرد.داستان از این قرار است که مردم محلی اجازه نداشتند دانه های قهوه را برای مصرف خود برداشت کنند.
مردم محلی پس از اینکه متوجه شدند که نخل های وحشی در حال خوردن گیلاس های قهوه رسیده بودند و سپس دانه های قهوه هضم نشده را در مدفوع خود رها کردند، مردم محلی شروع به تمیز کردن، برشته کردن، آسیاب کردن و دم کردن قهوه خود از این دانه های دور ریخته کردند.
قهوه دم شده به دست آمده یک ترکیب معطر منحصر به فرد بود که حتی هلندی ها نیز در نهایت طعم آن را پیدا کردند.با این حال، تا زمانی که گردشگری در بالی رایج شد، این قهوه علاقه و تقاضای بیشتری در بخش غربی جهان پیدا کرد.
قهوه میکس 70% روبوستا
330,000 تومان – 660,000 تومانقهوه ترکیبی 80% روبوستا
320,000 تومان – 640,000 تومانقهوه پر کافئین روبوستا 90%
310,000 تومان – 620,000 توماندانه های قهوه Kopi Luwak بین 100 تا 600 دلار در هر پوند به فروش می رسد. این تقریباً 20 تا 60 برابر گرانتر از دانه های قهوه معمولی است.برخلاف دانههای قهوه معمولی، قیمت بالا مستقیماً ناشی از فرآیند طولانی و خستهکننده کشت و داستان منحصربهفرد آنها است. Civet، در طبیعت، فقط رسیده ترین گیلاس های قهوه را می خورد. پس از مصرف، از دستگاه گوارش عبور کرده و تخمیر می شوند.
این روش عجیب و غریب فرآوری قهوه است که به قهوه طعم آن را می دهد و تنها قهوه ای که پالم سیوت هضم کرده است می تواند به عنوان Kopi Luwak معتبر برچسب گذاری شود.صادقانه بگویم ، شهرت کوپی لواک بیشتر در مورد تازگی قهوه است و به مراتب کمتر در مورد طعم آن. داستان، فرآیند «مربوط به حیوانات» و تقاضا آن را برتر میکند.
قهوه سیوت چه طعمی دارد؟
وقتی صحبت از طعم و مزه می شود، به نظر می رسد که دستگاه گوارش باعث تخمیر می شود و طعمی منحصر به فرد به دانه های قهوه می دهد.نمونه خوبی از فرآیندهای مشابه در صنعت قهوه، انواع قهوه های فرآوری شده یا تخمیر شده است. هر دوی اینها در مقایسه با قهوه معمولی فرآوری شده خشک، دارای طعمی عالی هستند.
به طور مشابه، زمانی که گیلاس های قهوه خورده می شوند و از دستگاه گوارش پالم سیوت عبور می کنند، به دلیل اسیدی شدن در معده و تخمیر ناشی از میکرو فلور طبیعی روده، تحت نوعی پردازش مرطوب قرار می گیرند.در روشهای سنتی فرآوری مرطوب قهوه، باکتریهای اسید لاکتیک اغلب معرفی میشوند.
اینها همان باکتری ها و اسیدهای طبیعی موجود در دستگاه گوارش سیوت هستند. طعم منحصر به فرد قهوه Kopi Luwak به دلیل نوعی پردازش مرطوب است که درست در داخل دستگاه گوارش حیوان اتفاق می افتد.
مشخصات طعم منحصر به فرد اغلب به عنوان دارای نت های “جنگل” توصیف می شود، هر معنایی که داشته باشد. اما با توجه به گفته دوستان، مطمئناً میتوان نتهای شربتی، خاکی و کپکآمیز را با تهرنگهای شکلاتی غنی تشخیص داد.یک چیزی که می توانم بگویم این است که دانه های قهوه سیوت به سختی تلخی دارند. این می تواند به دلیل فرآیند هضم باشد که بسیاری از پروتئین های قهوه را تجزیه می کند.
البته الان کشاورزان سیوت ها را در قفس ها زندانی میکنند سیوت هایی که در برنامه غذایی شان حشرات وجود دارد اما در داخل قفس فقط به انها گیلاس قهوه میدهند و اغلب سوتغذیه دارند و این عمل کاملا غیر انسانی است.نا گفته نماند این قهوه با حیوان آذاری آمیخته شده است و قهوه تخصصی بیشتری وجود دارد که ارزش بیشتری دارد مثل گیشا پاناما.
برام جالب بود مرسی